2024 seyahat planlayıcısı: Bu yıl Birleşik Krallık’ta yapılacak ve görülecek en iyi 12 şey | Birleşik Krallık tatilleri

Yorkshire sahili iki tekerlek üzerinde

Yorkshire’ın kıyı şeridini iki tekerlek üzerinde keşfetmek artık çok daha kolay olacak. Rota YC, Yorkshire sahilini tanıtan kuruluş, Ocak ayında bir dizi yeni bisiklet rotası başlatmak için önde gelen macera bisikletçileriyle bir araya geldi. Dokuz ila 260 mil arasında değişen rotalar, her yetenekten ziyaretçinin çakıl, tur ve yol bisikletleriyle alışılagelmiş yollardan çıkmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

Macera bisikletçileri Mark Beaumont, Markus Stitz ve Jenny Graham Yorkshire kıyısında

Scarborough’dan dairesel bir rotanın yanı sıra Whitby, Filey, Bridlington, Hornsea ve Withernsea kıyı kasabalarından ve Grosmont’un North York Moors köyünden birkaç kısa günlük yolculuk var. Ayrıca Whitby’den başlayan bir haftasonu bisiklet paketleme rotası ve Hull’daki feribot terminalinden Whitby’nin kuzeyindeki Staithes’e kadar sahili kucaklayan bir tur rotası da var.
Rota haritaları ve konaklama detayları 31 Ocak’a kadar Route YC web sitesinde yayınlanacak

Blenheim Palace, Oxfordshire’da İngiliz Modasının İkonlarını Tanıtıyor

Mart ayında Blenheim Sarayı’nda gişe rekorları kıran bir moda sergisi açılacak. İngiliz Modasının İkonları Sarayın 300 yıllık tarihindeki en büyük etkinlik olan etkinlikte Britanya’nın en ünlü tasarımcılarından bazıları sergilenecek. Vivienne Westwood, Stella McCartney, Lulu Guinness, Bruce Oldfield ve Temperley London gibi önde gelen isimlerin kıyafetleri, aksesuarları, arşiv malzemeleri, çizimleri, fotoğrafları ve desenleri, Blenheim’ın paha biçilmez sanat koleksiyonunun yanı sıra devlet odalarında da sergilenecek.
23 Mart-30 Haziran. Blenheim’a giriş biletleri bir yıl süreyle geçerlidir ve yetişkinler için 38 £, 16 yaş altı için 22 £ tutarındadır.

Tüvit Vadisi kano iz

Tweed Vadisi kano parkurunda Yair Köprüsü'nün altında kürek çekenler
Tweed Vadisi kano parkurunda Yair Köprüsü’nün altında kürek çekenler

İlkbaharda hizmete girecek olan ilk resmi kano parkuru İskoçya’nın güneyinde Tweed Nehri’nin 30 millik sakin bir bölümünü kapsayacak. Yakından başlıyor Dawyck Botanik Bahçesi pitoresk Stobo köyünde ve Sir Walter Scott’un eski evine bakan nehir kıyısında bitiyor AbbotsfordRota, Güney Yaylaları’nın güzel manzaralarını ve su samuru, yalıçapkını ve balıkçıl gibi yabani hayvanları tespit etmek için birçok fırsat vaat ediyor. İki veya üç gün boyunca kürek çekilecek şekilde tasarlanmıştır ve tüm yeteneklere uygundur.
Yol haritaları, önerilen güzergahlar ve kamp/konaklama bilgileri Ocak ayı sonuna kadar çevrimiçi olarak mevcut olacak

İçki fabrikası Belfast’taki Crumlin Road Gaol’da açılacak

A viski fabrikası açılacak 19. yüzyılda Crumlin Yolu Hapishanesi 22 milyon sterlinlik bir yatırımın ardından Mart ayı başında. Yüksek güvenlikli hapishanenin eski A kanadında viski turları, kokteyl ustalık sınıfları ve bir tadım barı ile mağaza açılacak. Yerel olarak Crum olarak bilinen bu kurum, ilk olarak 1846’da açıldı ve Sorunlar sırasında cumhuriyetçi ve sadık mahkumların tutuklanmasında öncü bir rol üstlendi. Ziyaretçiler, kendi kendilerine rehberli bir turla hapishanenin inişli çıkışlı tarihi ve kadın hakları savunucularından açlık grevcilerine kadar burada tutulan bazı mahkumlar hakkında bilgi edinebilir.
Giriş £14 yetişkinlerden, £7,50 çocuklardan; içki fabrikası turu fiyatları TBA

Black Country Yaşam Müzesi, Dudley

Dudley'deki Black Country Yaşam Müzesi'nde 1950'lerden kalma bir bebek kliniği.
Dudley’deki Black Country Yaşam Müzesi’nde 1950’lerden kalma bir bebek kliniği

En son eklenen Siyah Ülke Yaşam Müzesi‘nin tarihi bina koleksiyonu, savaş sonrası dönemde bir Midlands kasabasındaki yaşamı yeniden yaratan bir ana caddedir. Stanton’s Music Shop’taki dinleme kabininde vinil plakları dinleyin, West Bromwich Building Society’deki kağıt hesap cüzdanlarına bakın, E. Minett’s Ladywear’da sergilenen 1950’lerin modasına göz atın ve NHS’nin kuruluşu hakkında bilgi edinin. İlkbahardan itibaren ziyaretçiler yeni bir sanayi bölgesini keşfedebilecek ve yeniden yaratılmış bir alüminyum dökümhanesinde, alet yapımcılarında ve tuğla fabrikalarında Black Country halkının çalışma yaşamları hakkında daha fazla bilgi edinebilecek. Yaz aylarında yeni ana caddede bir postane, bir Ordu ve Donanma Mağazası ve Halesowen ve Hasbury Kooperatifinin bir kopyası açılacak.
Yetişkinler 22,95 £, 16 yaş altı 11,45 £

To Kral Charles III sahil yolu

gün batımında kuşlar ve çamurluklar
Snettisham RSPB rezervinin yakınındaki Norfolk sahili, şu anda Kral III. Charles Sahil Yolu üzerinde. Fotoğraf: Chris Gomersall/Alamy

Uzun zamandır beklenen Kral Charles III İngiltere Sahil Yolu’nun 2024 sonuna kadar tamamen yürünebilir hale gelmesi planlanıyor. 2.700 mil mesafeyi kapsayan ve Bamburgh ile Boscastle kadar birbirinden uzak toplulukları birbirine bağlayan dünyanın en uzun yönetilen kıyı yürüyüş rotası olacak. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru tamamlanan Cumbria, Kent ve Sussex’teki yeni bölümler de dahil olmak üzere, şimdiye kadar 1.000 milden fazla kıyı arazisi erişilebilir hale getirildi. Açılacak bir sonraki bölüm, Hunstanton’dan Norfolk’taki Sutton Köprüsü’ne kadar, gelgit bataklıklarının, plajların ve Wash halicinin doğa rezervlerinin kenarından geçecek. Mart ayında hazır olması bekleniyor. Sheppey Adası’ndaki yeni bölümler ve Exmoor kıyısındaki mevcut yolda iyileştirmeler de baharda yapılacak.
Birleşik Krallık hükümeti web sitesi yeni bölümlerde güncellemeler olacak onlar açıldıkça

Bath’ta Toulouse-Lautrec

La Troupe de Mademoiselle Eglantine posteri
Bath’ın Victoria galerisindeki La Troupe de Mademoiselle Eglantine posteri. Fotoğraf: Alamy

Yeni ve büyük bir sergi Toulouse-Lautrec ve Montmartre’nin Ustaları, Nisan ayında Bath’taki Victoria Sanat Galerisi’nde açılıyor. Moulin Rouge’un ilk posteri ve La Troupe de Mademoiselle Eglantine’in can-can dansçıları da dahil olmak üzere sanatçının renkli kariyerinden 30’dan fazla eser, dönemin diğer sanatçılarının eserlerinin yanında sergilenecek. Steinlein’in ikonik Tournée du Chat Noir’ı, Alphonse Mucha’nın Ruinart şampanya reklamı ve Jules Chéret’in tiyatro posterleri, belle époque Paris’in diğer ustalarının eserleriyle birlikte yer alacak. Bu, Lautrec’in Belçika’daki Musée d’Ixelles’deki kalıcı evine taşınmadan önce Birleşik Krallık’taki poster koleksiyonunun tamamını görmenin tek şansı.
26 Nisan-29 EylülYetişkinler 10 £, çocuklar 3,50 £

Galler ragbisinin evi Cardiff’te hava macerası

Cardiff Prensliği Stadyumu
Cardiff’in Prensliği Stadyumu: yeni bir hava macerası için ortam. Fotoğraf: Phillip Roberts /Alamy

Bu baharda Galler Rugby’sinin evinde yeni bir hava macerası başlayacak. Heyecan arayanlar, Cardiff’teki Prenslik Stadyumu’nun tepesine tırmanıp sahayı ve Cardiff silüetini kuşbakışı görebilecek, ardından çelik tel ve beyaz mafsallı bir “damla” ile aşağıya inebilecekler. Cazibe adı verilen ÖlçekWembley, Tottenham Hotspur, Cutty Sark ve Liverpool Anfield’da benzer projeler üzerinde çalışmış olan kentsel hava macerası uzmanı Wire & Sky tarafından yaratılıyor.
Bu yazının yazıldığı sırada biletler satışa çıkmamıştı ancak taraftarlar ilgilerini şu adrese kaydedebilir: İnternet sitesi

Caravaggio'nun Emmaus'taki Ulusal Galeri Akşam Yemeği.
Caravaggio’nun Emmaus’taki Ulusal Galeri Akşam Yemeği. Fotoğraf: Ian Dagnall /Alamy

Ulusal Galeri 10 Mayıs’ta 200’üncü yılını kutluyor. Bu olayı kutlamak için galeri En ikonik tablolarından 12’sini Birleşik Krallık’taki 12 mekana ödünç veriyor. Constable’ın The Hay Wain ve Monet’nin The Water-Lily Pond tabloları da dahil olmak üzere tablolar Brighton’dan Edinburgh’a kadar olan merkezlere seyahat edecek ve Birleşik Krallık nüfusunun yarısından fazlası için bir Ulusal Galeri tablosu bir saatlik yolculuk mesafesine getirilecek. Kuzey İrlanda’daki Ulster Müzesi’nde ziyaretçiler, Caravaggio’nun Emmaus’taki Akşam Yemeği’ne hayranlıkla bakabilecekken, Velázquez’in Rokeby Venüs’ü kuzeybatıya, Liverpool’daki Walker Galerisine doğru ilerleyecek. The Wilton Diptych ve Botticelli’nin Venüs ve Mars’ı gibi bazı eserler, satın alındıkları tarihten bu yana ilk kez galeriden ayrılacak. Tabloların tümü 10 Mayıs’ta sergilenecek ve 12 mekanın her biri, kendi tablosunu sergilemek için tamamlayıcı etkinlikler, sergiler ve dijital müdahaleler düzenleyecek.

Beamish, County Durham’da zamanda yolculuk

Beamish Müzesi'nde 1900'lerden bir sokak sahnesi.
Beamish Müzesi’nde 1900’lerden bir sokak sahnesi. Fotoğraf: Paul Heinrich/Alamy

Beamish’te 1950’lerden kalma özgün bir şekilde yeniden yaratılmış sinema salonu, ziyaretçilere sinemanın altın çağını yeniden yaşama şansı sunacak. Sinema, tarihinin en büyük gelişmesi kapsamında geçen yaz Yaşayan Tarih Müzesi’nde açılan “1950’ler Kasabası”nın son üyesi olacak. 50’li yılların kasabası, titizlikle yeniden tasarlanmış kuaförleri, balık ve cips dükkanı ve ziyaretçilerin vintage bir kabinde müzik kutusu müziği dinleyebileceği kafesiyle Beamish’e yeni bir dönem getiriyor. Beamish ayrıca bu yıl Gürcü sergilerini, Gürcü esintili yiyecek ve içeceklerin sunulduğu 1820’lerden kalma bir taverna ve çalışan bir çömlekçilik ile genişletecek. İlk defa konuklar, kendi yemeklerini hazırlayabilecekleri konaklama birimlerine dönüştürülen orijinal çiftlik binalarında ve kır evlerinde de geceyi geçirebilecekler.
Beamish Sınırsız Geçiş Yetişkinler için 24,95 £, çocuklar için 15,45 £, dört kişilik bir aile için 63,50 £, bir yıl boyunca geçerlidir

Barbie: Sergi, Londra

Tasarım Müzesi sergisinin bir parçası olan 1985 Gündüzden Geceye Barbie.
Tasarım Müzesi sergisinin bir parçası olan 1985 Gündüzden Geceye Barbie. Fotoğraf: PA

Barbie’nin 2023’te ilgi odağı olacağını düşünüyorsanız tekrar düşünün. Londra’daki Tasarım Müzesi bebeğin doğumunu kutlayacak Yeni sergide 65. yaş günü markanın evriminin öyküsünü anlatıyor. Müzeye, Mattel Inc.’in Kaliforniya’daki kapsamlı Barbie arşivine özel erişim hakkı verildi ve oyuncak bebeğin moda ve mobilyadan mimari ve araç tasarımına kadar her şey üzerindeki etkisini inceleyen düzinelerce nadir eşya sergilenecek.
5 Temmuz – 23 Şubat 2025bilet fiyatları TBA

Edinburgh’ta sörf artıyor

Edinburgh yakınlarındaki Lost Shore sörf gölü.
Edinburgh yakınlarındaki Lost Shore sörf gölü

Avrupa’nın en büyük iç sörf noktası bu sonbaharda Edinburgh yakınlarında açılacak. Lost Shore Sörf Tesisi Eylül ayında lansmanı yapılması planlanıyor ve yeni başlayanlardan profesyonel sörfçülere kadar saatte 1.000’e kadar dalga üretme kapasitesine sahip olacak. 160 metrelik sörf gölü, ikiden sekize kadar uyuyan 22 bölme ve pansiyonun, şeflerin ve sokak yemeği satıcılarının sergilendiği mevsimlik bir gıda pazarının, bir sörf mağazasının ve bir spanın yer aldığı 60 dönümlük bir kır parkında olacak. Yeni başlayanlar için dersler, ısıtmalı soyunma tesisleri ve maliyete dalış kıyafetleri ve sörf tahtaları dahil olmak üzere erişilebilirlik üzerinde durulacaktır. Ziyaretçiler ayrıca kaykayın giderek daha popüler hale gelen bir çeşidi olan sörf patenini de deneyebilecekler. Lost Shore, Edinburgh’un dokuz mil batısındaki Ratho’dadır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Featured Posts